/ IStock
Лечебното заведение е сред малкото финансово стабилни общински болници в страната
Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Елхово вече е оборудвана с нови легла за тежкоболни пациенти. Специализираните легла са закупени след отпуснатите от общинския бюджет 10 000 лева за целта, съобщиха от лечебното заведение.

Седемте нови легла са разпределени в отделенията, където най-често постъпват пациенти в тежко състояние - "Неврологични болести", "COVID-19", "Вътрешни болести", "Физикална и рехабилитационна медицина".

Над 60 млн. лв. ще струва новата болница в Ямбол

Леглата позволяват различни нива на позициониране, като това ще улеснява медиците и осигурява по-добър комфорт на пациентите, посочват от общинската болница.

Междувременно е обявен и конкурс за нов управител на лечебното заведение, съобщиха от община Елхово. Кандидатите трябва да представят разработена тригодишна управленска програма за развитието и дейността на болницата. Лечебното заведение е сред малкото финансово стабилни общински болници в страната.

Разполага и със съвременна апаратура, но проблем остава недостигът на медицински специалисти. Преди две години, в търсене на кадри, болницата в Елхово обяви заплати от 5000 лева за лекари, над 3000 лева - за медицински сестри и 2300 лева - за санитари.
БТА