/ Община Враца
Подписаха договора между „Тролейбусен транспорт“ - Враца и фирмата „ИСУБУС“ ООД, която до 3 месеца ще достави чисто нови 14 дизелови автобуса, с екологичен клас Евро 6. Фирмата е предложила най-ниска цена, в размер на 2 854 474 лв. без ДДС, в обявената от общинското дружество обществена поръчка.

Общинският съвет ще решава за модернизацията на Тролейбусен транспорт

Новият подвижен състав ще покрие нуждите на транспортната схема както в града, така и в населените места на Враца, като по този начин дружеството няма да използва наетите и амортизирани автобуси.

Модерните превозни средства ще обхванат 22-те села, кварталите „Бистрец“ и „Кулата“, а в града – „Крайречен булевард“, жк. „Сениче“, района на ж.к. „Металург“, както и Индустриалните зони.

Подписване на договора
Община Враца

Дизеловите автобуси – „Исузу - Ситибус“ са с дължина от близо 10 метра, нископодови, с климатична система, вентилация, обособени места за инвалиди и отговарят на всички европейски регламенти и директиви. В сключения договор е предвидена гаранционна поддръжка от страна на фирмата-изпълнител в рамките на 2 години от датата на доставка.

Нови еко автобуси и подновени тролейбуси ще се движат по врачанските улици

Това е първата фаза от модернизирането на градския транспорт на Враца, като предстои избор на изпълнител, който да достави 9 чисто нови тролейбуса и 13 чисто нови електробуса.

Обявената поръчка за екологичните превозни средства е с прогнозна стойност 21 820 000 лв. без ДДС, като безвъзмездната финансова помощ ще бъде осигурена по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“.

Новият автобус

Част от съпътстващите дейности по модернизиране на градския транспорт на Враца включват обновяване на контактната мрежа, закупуване на система за електронно таксуване на пътници, поставяне на електронни табели за следене на трафика по спирките, интегриране на система за видеонаблюдение, сервизен автомобил за обслужване на контактната мрежа и други.

По този начин Враца не само ще запази екологичния си транспорт, но и ще го надгради.

Новият автобус