Задържан под „домашен арест“ си приготвил самоделна бомба
Задържан под „домашен арест“ си приготвил самоделна бомба / Дарик Враца - арихв

Откриха самоделна бомба в дома на задържан под „домашен арест"
Самоделно взривно устройство е иззето от частен дом в гр. Лом, съобщиха от ОД на МВР Монтана.

Полицаите получили сигнал за бомбата. Незабавно е сформирана група за проверка на информацията. По предварителни данни притежателят е Д.Р./21 г./ от гр. Лом - криминално проявен и осъждан. Той е установен в дома си и е задържан. При извършените процесуално-следствени действия по претърсване и изземване в кутия от обувки е намерен предмет с крушовидна форма, обвит с черен изолирбанд, със закрепен огнепроводен шнур в горния край.

Предметът е с маса около 350 грама и големина приблизително колкото нападателна ръчна граната. Според дадените устни обяснения от Д.Р. той е изготвил сам устройството и то съдържа барут и осколки от ловни патрони и сачми (чашки) от въздушна пушка. Местопроизшествието е обезопасено и е уведомена служба СОБТ към МВР. По-късно екип на СОБТ МВР са иззели устройството и са го транспортирали за изготвяне на експертизи.

Д.Р. в момента е с наложена мярка "домашен арест" за водено в РУ МВР Лом досъдебно производство за престъпление по чл. 198 от НК /грабеж/. Задържан е за срок от 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура Лом и е образувано досъдебно производство. Работа продължава РУМВР Лом.