/ Дарик Сливен
Втори тур на изборите за кмет на община Борован ще има на 3 ноември. Това сочат резултатите от 100 процента обработени протоколи от секционните комисии, публикувани на страницата на Общинската избирателна комисия към 13:)0 часа. предава БТА.

Досегашният кмет на общината Десислава Тодорова, издигната от местна коалиция "СДС" /ЗНС, ДПС, ЗС "Ал. Стамболийски", НДСВ, СДС, Новото време и Воля/, водеше с малко над 50 на сто при преброени над 90 на сто протоколи. След нея се нареждаше кандидатът на ГЕРБ Иван Костовски с близо 43 на сто.

Обработката на последните няколко протокола обърнаха резултата както за общината, така и за най-голямото село в нея - Малорад. Десислава Тодорова получава 48,40 на сто от действителните гласове на първи тур, а Иван Костовски - 44,09 на сто. Двамата отиват на балотаж следващата неделя.

В село Малорад се очакваше да има балотаж между досегашния кмет Илия Влайчовски, издигнат от местната коалиция "СДС", и кандидатът на ГЕРБ Иво Иванов при обработени над 90 на сто от протоколите.

Крайните резултати от първия тур сочат, че изборите се печелят от Иванов с 50,88 на сто от гласовете, а Влайчовски получава 32,19 на сто. След него нареждат кандидатите на "БСП за България" Мартин Диловски и на ВМРО Петър Гарвански.
БТА