/ iStock/Getty Images
"Липсващ член на СИК пречи на Общинската избирателна комисия във Враца да приключи работата си", обяви председателят Момчил Петров.

Напрежение при предаването на протоколите в Хасково (ВИДЕО)

„Работата на комисията мина много добре, от 7:00 часа сме приключили обработката на 109 секционните комисии, но издирваме липсващата госпожа - член на комисията в последната секция при училище „Васил Левски“.

"Обърнахме се към полицията писмено, за да я намери и да приключим изборните резултати. За да се оформят книжата, тя трябва да присъства, не вдига телефона си дори на партията, която я е изпратила“.

Това е причина за забавянето на резултатите", обясни още Петров. „Въпреки липсата на окончателни резултати, ясна е победата за един от кандидатите. Преднината му  е много голяма и резултатите от последната секция не биха променили вота за избора на кмет в града“, коментира той.

Обобщени данни за резултатите от местния вот в страната към 13:00 часа

Изборните резултати за кандидатите за общински съветници също няма да се повлияят и не се очаква промяна в мандатите. „Все още чакаме окончателните резултати и не можем да пренареждаме листите Нямаме изчислени мандати още“.  

През новата седмица се очакват балотажи за кметове на 6 или 7 кметства в общината. Според Момчил Петров, големият брой недействителни бюлетини - над 5 600, се дължи на неправилното отчитане само и единствено на преференциалния вот.