Враца под засилен полицейски контрол на пътното движение
Враца под засилен полицейски контрол на пътното движение / netinfo

Работна среща по повод увеличаване броя на полицейските постове на територията на Враца проведоха началникът на Областна дирекция Полиция Росен Иванов и Секретарят на Общината Пламен Кръстев.

От вчера, 29 октомври е увеличен броят патрулите, които ще контролират ключови места в града - улиците, включени в Синя зона, кръстовища и др. Съгласно постигнатата договореност строгите мерки ще продължат докато се подобри дисциплината на водачите и спазването на Закона за движение по пътищата. Пътна полиция има възможност ежедневно да осигури до седем полицейски поста, които да контролират паркирането във Враца.

Извънредните мерки се налагат поради непрекъснатите сигнали за нерегламентирано спиране и паркиране от страна на граждани, медии, фирмите, осъществяващи обществения превоз на пътници, фирмата, отговаряща за сметосъбирането и сметоизвозването и служителите на общинската фирма „Паркинги и гаражи".

Общинската администрация призовава всички водачи на автомобили да спазват стриктно изискванията на Закона за движение по пътищата, да се съобразяват с особеностите на градската среда и изискванията за безопасност на пешеходците и останалите участници в движението.