„Виво Монтана” и атрактивно футболно дерби на събора в Хайредин
„Виво Монтана” и атрактивно футболно дерби на събора в Хайредин / Дарик Враца

Хайредин събира едни от най-добрите духови оркестри на традиционния си събор. От общинската управа са подготвили за гостите и жителите на общината програма, която със сигурност ще създаде настроение за танци, песни и усмивки. Точно в 16 ч. следобед на 29 октомврВрачанската духова музика ще открие празненствата, след тях от 17.30 ч. до 18.30 ч. ще свири малкият оркестър на духовата музика с певица. Ще звучат изпълнения на произведения на Дико Илиев и традиционни за Северозапада хора и мелодии. Точно в 20 ч. атрактивните и талантливи „Виво Монтана” ще изпълнят най-доброто от своето творчество.

„Аз съм радетел на българското народно творчество. С него съм възпитан и отраснал и смятам, че единствено българските песни и танци могат да създадат настроение и да накарат хората да танцуват и да се забавляват от сърце на нашия събор. Винаги сме се старали да създадем атмосфера и най-важното - на този ден да почувстваме, че сме общност и че сме заедно.” , каза кметът на общината Тодор Алексиев и допълни:

„ Предвидени са множество атракциони за най-малките. Ще  присъстват и търговци, които ще предлагат различни стоки. Очакваме повече от 1000 души да почетат нашия традиционен събор. Най-интересното, което ще нажежи страстите, е футболният мач от вечното дерби между отборите на Хайредин и Манастирище, който започва от 16 часа на стадиона в Хайредин.”

От общинската управа канят всички любители на футбола, музиката и доброто настроение да се присъединят към традиционния събор в Хайредин на 29 октомври.