Унищожиха плантация и лаборатория за канабис
Унищожиха плантация и лаборатория за канабис / ОД на МВР Видин

Плантация от канабис унищожиха полицаи от РУ Кула. Към 20.30 часа предната вечер служителите на реда предприели проверка в землището на Грамада, на около 8 километра южно от града, в непосредствена близост до река Видбол. Там, в момент на напояване на насаждения, засекли трима мъже. Единият от тях - М.Н./28г./ е задържан, другите двама избягали. При извършения на мястото оглед е установено, че на площ от около 100 кв.м. са отглеждани 137 стръка конопени растения, с височина от от 50 до 250 см., реагирали на канабис при полевия наркотест.

На около 250 метра от мястото е открит паркиран лек автомобил „ВАЗ" с видинска регистрация. В колата са намерени още два стръка канабис с височина 250 см. 28-годишният М.Н. е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Избягалите от мястото мъже се издирват. Уведомена е Районна прокуратура-Кула. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

На нарколаборатория пък попаднаха криминалисти от РУ Монтана.
Р Районното управление е получен сигнал, че 29-годишният Б.В. от областния град е обособил лаборатория за отглеждане на канабис в едно от помещенията на дома си в ж.к. „Младост" в гр. Монтана.

При проверката са намерени и иззети 6 растения от рода на конопа, с височина около 100 см и общо тегло 261 грама листна маса. От различни помещения на жилищния имот са иззети около 2,9 кг зелена суха тревна маса канабис. При допълнително претърсване в избено помещение, прилежащо към имота на Б.В., е намерена укрита 215 грама зелена суха тревна маса канабис.

Проведени са и допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти при РУ Монтана, при които при претърсване в жилищен имот в с. Смирненски, собственост на Б.В., са намерени и иззети 31 грама зелена суха тревна маса канабис и антична монета с патина. По случая продължава работа РУ Монтана.