Тръгна първият проект във видинско по Публичната инвестиционна програма
Тръгна първият проект във видинско по Публичната инвестиционна програма / Областна администрация Видин

„Хора ще има там, където има инвестиции. Днес в най-бедната и най-малката община в региона – Бойница, даваме старт на инвестиция за 1 милион лева по Публичната инвестиционна програма” – това каза областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов днес в с. Бойница, където бе направена първа копка на първия по програмата обект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на селото.

Символичен старт на строителните работи даде кметът на община Бойница Анета Генчева, която счупи бутилка с шампанско в земекопна машина. На церемонията по полагането на първа копка присъства Филип Попов, видински народен представител от Коалиция за България, Валентин Цветанов, управител на строителна фирма „КИД плюс”, избрана за изпълнител на обекта,  десетки жители и гости на селото.

Проектът предвижда подмяна на 11 км водопроводна мрежа в с. Бойница. Строително-ремонтните работи трябва да приключат в срок от 3 месеца. „След този период в Бойница няма да има повече аварии и спиране на водата”, заяви кметът на общината Анета Генчева. „С решението да финансира нашия проект по Публичната инвестиционна програма, Министерският съвет ни подаде ръка точно в момента, когато нямаше възможност да получим 1 милион лева по други програми”,  допълни г-жа Генчева, като благодари на областната администрация и на правителството за подкрепата им за развитието на малките общини.

„Когато местната, законодателната и изпълнителната власт работят заедно, нещата се случват”, каза видинският депутат Филип Попов. Той отбеляза, че чрез държавната инвестиционна програма се постига по-справедливо разпределение на средствата между по-богатите и по-бедните региони, като се стимулира догонващото развитие на малките и изостанали общини.

Тръгна първият проект във видинско по Публичната инвестиционна програма
netinfo

По програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” са одобрени за финансиране в област Видин 16 проекта на обща стойност 13 048 243 лева. Очаква се в скоро време да стартират и останалите 15 проекта, за които вече се провеждат процедури за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки.