/ Община Белоградчик
Приемните семейства в община Белоградчик вече са 16. Това стана ясно по време на заседание на местната Комисията за закрила на детето. Отчетено е увеличаване на приемните семейства с едно ново, одобрено по проекта "Приеми ме".

Деца от Белоградчик се облякоха в розово в знак на протест

Броят на децата, реинтегрирани в семейна среда е общо четири. Децата, извършили противообществени прояви са 13. Дирекция „Социално подпомагане” - Белоградчик е подкрепила семействата на 1 048 ученици до завършване на средно образование, но не повече от 20 годишна възраст, обвързана с редовно посещаване на училище.

Няма настанени деца в специализирани институции. Обхванати са 37 ученици на ресурсно подпомагане, посещаващи редовно учебни занятия. Общината е осигурила транспорт за всички пътуващи ученици.

Провеждани са кампании по превенция на насилието и трафика на деца, също и "Превенция на ранните бракове и раждания", като са проведени и беседи в здравния пункт в кв. "Карловица”.

Изградени са клубове по спортни и културни дейности за организиране на свободното време на деца и ученици. Приета бе и новата Общинска програма за закрила на детето за 2019 година.