Още една столова отвори врати за учениците
Още една столова отвори врати за учениците / netinfo

Последната столова от предвидените шест по Програмата за оптимизация на училищната мрежа отвори врати вчера. Кметът на община Враца д-р Костадин Шахов откри столовата в средищното училище в село Девене. Учениците от трите съседни села Девене, Чирен и Три кладенци ще получават топла храна. Стойността на порциона, който включва супа, основно ястие и десерт е 1,75 лв., от които учениците заплащат един лев, останалата сума се дофинансира от общинския бюджет.

Още една столова отвори врати за учениците
netinfo

 

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий", с. Девене се обучават 123 деца от І до VІІІ кл. при целодневна организация на учебния процес. Ремонтът на столовата е на стойност 107 000 лв., а обзавеждането и оборудването на кухненското помещение и салона за хранене са на стойност 29 000 лв.

Друг ремонт на стойност 410 000 лв. за обновяване на цялата сграда продължава в училището. Той се извършва по Оперативна програма „Регионално развитие" и вече са подменени всички дограми, топлоизолации, преоборудвани са всички класти стаи и административни помещения. Остава да се довърши изграждането на парна инсталация.