Община Мездра организира XII турнир по футбол на малки врати
Община Мездра организира XII турнир по футбол на малки врати / Мирослав Гетов

17 фирмени, квартални и селски отбори от общините Мездра, Враца, Ботевград и Роман ще вземат участие в традиционния турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. Той ще се проведе от 23 април до 22 май (вкл.) на спортната площадка в СОУ „Иван Вазов". Чрез пълен жребий участниците в XII-oто издание на атрактивната проява бяха разделени в четири предварителни групи.

Съгласно регламента на турнира в предварителните групи се играе по кръговата система „всеки срещу всеки". Напред продължават отборите, заели челните две места в класирането, като на четвъртфиналите ще се срещнат първият от група „А" с втория от група „B" и обратното, както и първият от група „C" с втория от група „D" и обратното.

Турнирът ще бъде официално открит на днес в 17.15 ч. От 17.30 ч. играят „Околчица" (Моравица) - „Зелените дяволи" (Горна Кремена) (група "D"), а от 18.30 ч. „Партизан" (Мраморен) - „Ботев" (Ребърково) (група „А").

Главен съдия на срещите ще е Тихомир Тодоров. Наградният фонд на турнира е 1750 лв. Освен купи и грамоти, шампионът ще получи 300, сребърният медалист - 250, бронзовият - 200, а заелият четвърто място - 100 лв. Ще бъдат определени също най-добрият селски, квартален и фирмен отбор (по 50 лв.), най-добрият вратар и голмайстор (по 100 лв). Предвидена е и една специална награда - за феърплей (50 лв).