Община Хайредин вече е по-добро място за живеене
Община Хайредин вече е по-добро място за живеене / Дарик Враца
Община Хайредин вече е по-добро място за живеене
82012
Община Хайредин вече е по-добро място за живеене
Община Хайредин вече е по-добро място за живеене
  • Община Хайредин вече е по-добро място за живеене
  • Община Хайредин вече е по-добро място за живеене

Над 12 млн. лева привлечени инвестиции за последните 4 години и множество приключени проекти в Община Хайредин. С това се гордее досегашният кмет Тодор Алексиев, кандидат за нов мандат. Село Хайредин има вече нов център, с кътове за сядане и цветни градини; въпреки трудностите край река Огоста е завършена подпорната стена, в селата от общината има ремонтирани улици, изградени са нови спортни площадки.

И това е само част от свършената работа през този мандат. „Преди четири години се кандидатирах за кмет, защото повече не можех да търпя разрухата в моето родно място, обяви пред събралите се симпатизанти Тодор Алексиев. Вие ми гласувахте вашето доверие и за мен това беше водещо във всяка една стъпка, която предприех за мандата".

Сред нещата, които Тодор Алексиев с право се гордее е това, че местното средно общообразователно училище храни децата си със 100 % пари на общината. Единствената община във врачанско, успяла да осигури такива средства. Без сътресения работи и местния старчески дом. „Това го постигнахме с общи усилия, обяви Тодор Алексиев и благодари за добрата на работа на целия досегашен общински съвет. „Той беше изключително конструктивен и разумен. Смело мога да кажа, че община Хайредин е една от малкото общини, а аз съм един от малкото радостни кметове, че съм работил с такъв Общински съвет.

Всъщност политическите сили тук - и БСП, и ГЕРБ, и СДС, и ББЦ - всички те стъпиха, като един и никой не е проявявал партийни пристрастия, а се стараеха да работят за благото на общината. Такива хора, дай Боже, на всеки кмет. Каквото и да говоря аз за 4-те години, без подкрепата на тези хора, без доверието и техните умения нямаше да постигана нищо. Подчинихме се на волята на жителите на Хайредин, да направим една добра за живеене община и да се види, че като има единно мнение и позиция, нещата се получават, независимо от политическите принадлежности".

Зад Тодор Алексиев застава местната Коалиция за промяна и прогрес на община Хайредин. В нея влизат АБВ, ДПС, Реформаторски блок, НДСВ, Партия на българските жени. Водач на листата за общински съветници е Светла Петрова, следват Емил Алексиев, Пламен Калеев, Ангел Димитров, Искра Гиздова, Петя Фуренска и др.