Нови 2 семейства искат да приемат изоставени деца в Монтана
Нови 2 семейства искат да приемат изоставени деца в Монтана / netinfo

Седем са вече семействата, които искат да приемат в дома си изоставено дете. Продължава да е голям интересът към приемната грижа в Монтана. Според социалните работници в Комплекса за социални услуги, след информационна кампания в ромския квартал на града, нови три кандидати са заявили готовността си да се грижат за деца, лишени от родителска грижа.

Те тепърва ще започнат процедурата за това, съобщават от НПО “ За Нашите Деца”. Кампанията за набиране на приемни родители в Монтана „Искам някой да ме иска", приключи.

10 семейства заявиха желание да продължат съвместното си начинание със социалните работници. Отделът за закрила на детето и хората от Комплекса, започнаха проучване и оценяване на 5 от тях. За три месеца одобрените кандидати за приемни родители бяха обучени как да се справят с грижата за чуждо дете в собствения им дом. Пред социалните работници остава най-важният момент от целия процес на приемната грижа - изграждането на връзката между детето и семейството, дапълват от фондацията “За нашите деца”.