Набират хора за спешния телефон 112 в Монтана
Набират хора за спешния телефон 112 в Монтана / netinfo

Министерството на извънредните ситуации стартира конкурси за назначаване на оператори за градовете Монтана и Бургас . Спешният център в Монтана, който обслужва областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен в Северозападния район за планиране, ще бъдат назначени 32 оператори.

Те ще приемат и обработват по електронен път обажданията, получени на спешния телефон. Операторите трябва да имат средна образователна степен, да ползват западен език и да притежават компютърна грамотност. Ползването на втори западен език или език на съседна държава е предимство. За 24 от местата се изисква минимален стаж от 2 години.

За останалите 8 позиции това условие не е задължително, уточняват от министерството.Бъдещите оператори на спешната линия трябва да имат бързи адекватни реакции и позитивен подход. Конкурсите се състоят от тест и практически изпит, включващ психологически тест и интервю. Новоназначените служители ще преминат обучение за работа със системата. Услугата на телефон 112 ще заработи в края на годината.