Денят на Европа във Враца - архив.
Денят на Европа във Враца - архив. / netinfo
Множество различни и интересни прояви, свързани с Деня на Европа – ще се проведат днес във Враца. Инициативата носи общото мото „Европейска лаборатория за наука, иновации и технологии“. Целта е да се насърчи творческото мислене, да се формира интерес към науката и нейните постижения, към разпространението на знания сред младите хора. Това обясняват организаторите от Търговско-промишлена палата – Враца, Европа Директно Враца и Enterprise Europe Network Враца, в партньорство с Регионално управление на образованието Враца.

В 11 ч. в Младежкия дом ще бъде открита изложбата „От рисунката до фотографията“. Изложбата съдържа рисунки на деца от детските градини във Враца, които са участвали в конкурса „Децата на Европа“ и фотографии на млади хора (двама от които от Враца), изминали за един месец около 50 000 км и посетили повече от 50 града.

В 12.30 ч. в синята зала на Младежкия дом ще започне семинар, на който ще бъде представен опита на Германия и Австрия в дуалното обучение и ще се обсъдят варианти за модернизиране на системата за професионално образование и обучение в страната. Основната цел на семинара е участниците да посочат и обсъдят проблемите и затрудненията пред подготовката на средни технически кадри, така че те да отговаря на реалното търсене на пазара.

Повече по темата ще чуете след 10 ч. в програмата „Дарик Северозапад“.