Гранични полицаи задържаха двама със забрана да напускат страната
Гранични полицаи задържаха двама със забрана да напускат страната / Пресцентър МВР

Двама мъже със забрана да напускат страната са били засечени при опит да го направят на ГКПП Видин - Калафат. Граничните полицаи проверявалитри автомобила, пристигнали на пункта за напускане - „Форд Транзит", управляван от М.М./47 г./ от Плевен, товарен автомобил „Мерцедес", шофиран от жител на Ловеч и микробус „Мерцедес", управляван от столичанин.

При извършената проверка на първия камион техническият уред, познат като „туптящо сърце", отчел положителен резултат. Граничните полицаи открили в товарното помещение под багаж /палатки, одеала и сакове/ двама мъже - М. М./44 г./ от град Койнаре и Д.М./30 г./ от с. Писарево, община Искър. И двамата са с наложени забрани за напускане на страната като обвиняеми за кражби и грабеж. В същото помещение са намерени и 348 бутилки от по 0.700 мл. с алкохол, с невалиден акцизен български бандерол и 11400 къса цигари без бандерол.

Във втория камион граничните полицаи открили и иззели 8200 къса цигари, а в микробуса - още 29800 къса цигари, също без акцизен бандерол.
Шофьорът на т.а. „Форд Транзит" и двамата укрити мъже са задържани в Гранично полицейско управление Видин. Заведен е заявителски материал за опит за нелегално преминаване. Камионите и акцизните стоки са предадени на митницата, където е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.