Дискусионен клуб за сближаване с ЕС бе учреден в Ружинци
Дискусионен клуб за сближаване с ЕС бе учреден в Ружинци / ОИЦ Видин

Дискусионен клуб за сближаване с ЕС бе учреден вчера в Ружинци. Екипът на Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин) се срещна с възпитаниците на ПГ по селско стопанство „Н. Й. Вапцаров", на които представи информация за Оперативните програми, Европейския съюз и възможностите за младите хора, които предлага Общността. Директорът на учебното заведение Ангел Донкин приветства инициативата на ОИЦ за създаване на дискусионен клуб и подчерта, че педагогическия персонал също активно ще си взаимодейства с центъра. Учители от професионалната гимназия ще бъдат обучени от екипа на ОИЦ, за да може до младите хора да достига колкото се може повече информация за Съюза и неговите Фондове.

Дискусионен клуб за сближаване с ЕС бе учреден в Ружинци
netinfo

Повече информация, експертна подкрепа и логистично съдействие бе договорена и на срещата с общинската администрация, посветена на новия програмен период и представяне на изпълнението на Оперативните програми в област Видин и община Ружинци. С общината ще бъдат проведени още срещи, чиято цел ще е повишаване на проектната активност в настоящия и следващия програмен период, както и по-добра информираност и готовност за новата финансова рамка (2014-2020 г.).

От 01.2007 г. до 03.06.2013 г. (съгласно ИСУН) община Ружинци е реализирала един проект по Оперативна програма „Регионално развитие" (за саниране на училището в Дреновец) и е партньор по още два проекта по Оперативните програми (за изграждане на регионална система за битови отпадъци в регион Видин (с водеща организация по проекта - община Видин) и за популяризиране на туристическата дестинация (с основен партньор - община Монтана). Общо около 8 милиона лева са договорени от общината от Европейските фондове, като инвестициите от Оперативните програми са в размер на 783 974 лв.

Дискусионен клуб за сближаване с ЕС бе учреден в Ружинци
netinfo