Да забравим думата криза зоват от БТПП
Да забравим думата криза зоват от БТПП / снимка: Мая Ценова

"Помолили сме всички институции да не употребяват думата "криза"", обяви днес във Враца председателят на Българската търговско промишлена палата Цветан Симеонов. Според него от тук нататък трябва да се говори за изострена конкуренция, но не и за криза, тъй като тази дума кара всички да се снишат и да изчакват, вместо да работят и да развиват бизнес.

"Най-важното, в ситуации като сегашната, е да имаш добър мениджмънт", обясни още Цветан Симеонов. Наблюденията на палата показват, че за тези, които добре управляват бизнеса си криза не е имало и няма да има в обозримото бъдеще.

Цветан Симеонов е във Враца за среща с местните власти и бизнеса, за да придобие по-ясна представа за състоянието на региона. Той похвали местния клон на БТПП, че е една от най-дейните организации в национален мащаб. "Очакваме една по-голяма загриженост от местните власти към палатите, добави още той, тъй като те са основните помощници за осъществяване на икономическата политика по места, при това не са обвързани политически".