Бяла Слатина започна ремонт на пътищата със собствени средства
Бяла Слатина започна ремонт на пътищата със собствени средства / Снимки: община Б. Слатина

Община Бяла Слатина стартира ремонти по пътищата II и III клас, които са част от републиканската пътна мрежа и преминават през нейната територията. До това решение се стигна след като, въпреки многобройните сигнали и жалби до компетентните органи, вече трета година не се предприемат никакви действия за ремонт на тези пътища.

"Различните институции си прехвърлят топката, а състоянието на пътното платно се влошава с всеки изминал ден, оплакват се от общинска администрация. Има случаи на пътно-транспортни произшествия със сериозни материални щети и въпрос на случайност е, че до този момент няма човешки жертви".

Бяла Слатина започна ремонт на пътищата със собствени средства
netinfo

Кметът Венцислав Василев разпореди да се запълнят най-дълбоките дупки по пътищата II - 13 от границата с Община Кнежа до границата с Община Борован, III - 134 в района на с. Попица и III - 1304 в района на с. Търнак. Финансирането на дейността е от собствени приходи, а изпълнител е Общинското предприятие „Чистота и озеленяване".

Бяла Слатина започна ремонт на пътищата със собствени средства
netinfo

 

Поради недостатъчна техника и финансови ресурси, ще се изкърпват само най-критичните участъци, а за цялостен ремонт трябва да се погрижат компетентните институции - Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Агенция „Пътна инфраструктура" и Областно пътно управление - Враца, уточняват от община бяла Слатина.