Янколов
Янколов / ОД на МВР Враца
През м.юли в област Враца са регистрирани  260 престъпления, спрямо миналогодишния период през този месец, когато са били 240, съобщи на брифинг на полицията шефът на ОД на МВР Враца гл.комисар Янко Янколов.  
Разкритите престъпления са 52 спрямо 48 през месец юни. Установените извършители са 49. Регистрирани са две убийства. Престъпленията срещу собствеността са 56 – има намаление от 67 през миналия месец юни. 19 от тях са разкрити. От общо извършени 41 кражби са разкрити 15, разкрити са и извършителите на 2 грабежа.

 „Има една телефонна измама, която още не е разкрита.  Нямаме  посегателства спрямо МПС през този м. юли, през юни имаме едно“, уточни Янколов.
Има 4 престъпление на база наркотици, като процента на разкриваемост за тях е близо 55%.

Все още се работи по няколко версии за смъртта на младежа от с.Ботуня. Разследващите органи са разпитали колегите му от софийската фирма, в която е работел, каза Янколов. Вероятно младият мъж е имал и други лични проблеми. Открито е и оръжието на престъплението – скалпел. Прорезни рани от него има върху едната ръка и шията на мъжа. Работата по случая продължава.