Настояват болните да се настаняват в съседни здравни заведения
Във видинската многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" ковидотделението е пълно, няма свободни места, недостига медицински персонал. Това съобщи директорът на здравното заведение д-р Ивета Найденова.

За последните 24 часа в отделението са приети осем души с COVID-19 и към днешна дата лежащите в него са 85. Така, на практика, капацитетът на отделението е запълнен.

Ръководството на болницата се е обърнало към здравното министерство и РЗИ с настояване болните да се настаняват в съседни здравни заведения. Налага се в последните дни да не могат да се приемат болни от района на Белоградчик поради недостиг на легла.

В болницата в Белоградчик разполагат само с 10 легла в разкритото ковидотделение, каза още д-р Найденова. Видинската болница е единственото лечебно заведение, което обслужва населението в областта. Недостига персонал, който да работи в ковидотделението. В момента болните се обслужват от петима лекари, десет медицински сестри и седем санитари, обясни д-р Найденова.

9 дни не приемат в болница възрастен мъж с COVID-19 (ВИДЕО)

Здравното заведение разполага със свободна и оборудвана сграда за разкриване на допълнителни 27 легла за болни от COVID-19, но не и с персонал, който да ги лекува. В приемните фургони, където болните изчакват хоспитализиране, е осигурено отопление, допълни още Найденова.

Според директора на болницата, от всичките 85 лежащоболни само един е бил със завършен имунизационен цикъл.
БТА