В имунизационния център на Регионалната здравна инспекция във Видин са ваксинирани 100 души в сряда, съобщи д-р Мариана Чавдарова, главен експерт в Дирекция "Надзор на заразните болести" в Инспекцията. След обявяването на по-строгите противоепидемични мерки в страната се наблюдава засилен интерес към ваксинирането, каза още д-р Чавдарова.

В област Видин с напълно завършен имунизационен цикъл е близо 14 на сто от населението. Към днешна дата се увеличава и броят на ваксинираните с бустерна /трета подсилваща доза/.

Във Видин: Има места за пациенти с коронавирус, няма персонал

Във всички ваксинационни центрове и при личните лекари във Видинска област има необходимите ваксини. Всеки ден в РЗИ и областта се ваксинират от 30 до 60 души, като особено се е засилил интересът към поставянето на ваксини в последните дни.

Към днешна дата във Видинска област се увеличава и броят на ваксинираните деца над 12 години. Според д-р Чавдарова, причината за повишения интерес е фактът, че Видинска област е в тъмночервената зона и са регистрирани 875 заболели от COVID -19 на 100000 население.

Според наблюденията на РЗИ-Видин около 90 процента от регистрираните с положителна проба за COVID -19 лица не са били имунизирани.
БТА