/ iStock/Getty Images
Тази година няма да се състои традиционното шествие от катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, както и традиционният концерт на местното читалище  
Доктор Цветан Ценков честити на видинчани и гости на града предстоящите пролетни християнски празници. Градоначалникът изпрати поздравителен адрес по случай 150-годишния юбилей на Народно читалище „Цвят 1870“ в града, който се отбелязва в неделя на Връбница.

Нови мерки в условията на извънредно положение във Видин (СНИМКИ)

„Изразявам своята искрена благодарност към хората, свързали през годините житейския си път с културното средище и прегърнали мисията да бъдат съвременни будители.  Нека празникът бъде усмихнат, слънчев и цветен“, пише в него.

Тази година, предвид обявеното извънредно положение във връзка с разпространението на COVID-19 в страната, няма да се състои традиционното шествие от катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във Видин, както и традиционният концерт на местното читалище.
 
81-годишният дядо Вълослав дари пенсията си на лекарите във видинската болница (ВИДЕО)

Видинският кмет честити също юбилея на Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ по повод отбелязването на 150 години библиотечно дело във Видин. „Горд съм от факта, че нашата библиотека придоби модерен европейски облик и се превърна в методически център за цяла Северозападна България“, се подчертава в поздравлението.
 
Д-р Ценков се обръща към всички, които имат именни дни на идващите празници, с пожелание да бъдат здрави, сплотени и окрилени от надежда.