Зоокът-Павликени получи награда за работата си с деца и семейства
Зоокът-Павликени получи награда за работата си с деца и семейства / община Павликени
Зоокът-Павликени стана носител на една от наградите „В музея сме“, насърчаващи културните институции да работят повече с деца и семейства. Инициативата е на фондация „Америка за България“, която отличава ежегодно музеи, библиотеки, читалища, музикални състави, зоопаркове, държавни, общински и неправителствени организации работещи в сферата на културата. Наградите бяха раздадени на специална церемония в Историческия музей във Враца.

„В нашия зоокът околният свят е перфектната среда за игри на открито, опознаване на животните и удовлетворяване на любопитството и изследователския детски дух – децата опознават животните с техните отличителни характеристики като видове, навици на живот и хранене, както и грижата за тях“, каза управителят Сезаин Мехмедов.

Целта на наградите „В музея съм“ е да поощрят културните обекти от цялата страна да станат още по-гостоприемно място за деца, ученици и цялото семейство и да се отворят повече съм обществото. Обект на дискусия след награждаването бяха добрите практики в различните населени места в страната, партньорствата между общините и културните институции и възможностите за финансиране.