Железничарите спечелиха гостуването в Луковит, публиката на домакините нахлу в сектора на горнооряховската агитка
Железничарите спечелиха гостуването в Луковит, публиката на домакините нахлу в сектора на горнооряховската агитка / Дарик нюз, архив

Батални сцени по трибуните и на пистата белязаха гостуването на горнооряховчани в Луковит. Недостатъчна организация по охраната и реда на стадиона стана причина да избухне скандал, подобен на този в Червен бряг, след който бяха наказани “Партизан” и “ЕтърВТ”.

В 63-ата минута след словесни “закачки” част от публиката на домакините атакува гостуващите фенове, охранявани от четирима полицаи, като един от униформените е ударен с дърво от привърженик на “Ботев”.

В 80- ата минута запалянко от трибуните хвърля бутилка по наставника на горнооряховчани Димитър Печикамъков, а след това слиза на пистата да се саморазправя с него.

Боят настава след последния съдийски сигнал, когато публиката от Луковит нахлува в сектора за гости и се саморазправя с агитката на “Локомотив”. Инцидентите са описани в докладите на длъжностните лица на мача. След боя двама от горнооряховските фенове са откарани в болница.

На мача е бил шефът на Зоналния съвет на БФС във В. Търново  Георги Велинов, който информира, че в четвъртък Дисциплиналната комисия ще разглежда инцидента и ще наложи съответните наказания.

“Такова чудо скоро не бях виждал. Охраната явно се оказа недостатъчна, за да осигури реда по трибуните. Ние контролирахме развоя на срещата през цялото време, въпреки че играчите на домакините влизаха доста остро. Преди почивката Красен Трифонов удари греда, а Тишо Кънев пропусна, останал сам срещу вратаря на “Ботев”. След паузата продължихме да владеем повече топката и Кънев отново стреля опасно, но вратарят спаси. Стражът отрази и изстрел с глава на Любо Генчев, след което започнахме да бележим. В 72- ата минута Балъков върна топката към Красен Славчев и той от воле вкара за 0:1. Една минута по- късно Любо Генчев проби отдясно и би край вратаря за 0:2. Балъков отклони топката в мрежата на домакините за 0:3 в 88- ата минута след пас от фланга. В четвъртата минута на добавеното време Иван Пенев събори откъсващ се нападател на домакините и получи червен картон. От отсъдения свободен удар Милен Тонев намали на 1:3”, разказа Митко Печикамъков.

“Локомотив”: Димов, Стефанов, Пенев, Славчев, Панайотов, Любо Генчев, Март. Иванов /55 Л. Русев/, Красен Трифонов /87 Г. Иванов/, Балъков/80 Велчев/, Димитров, Кънев.