Занаятчиите подкрепиха ГЕРБ
Занаятчиите подкрепиха ГЕРБ / netinfo
Споразумение за сътрудничество подписаха във Велико Търново политическа партия ГЕРБ и Националната занаятчийска камара. Те ще си сътрудничат с общи инициативи, проекти и програми, подпомагащи дейността на занятчиийските организации.
“До сега нито една политическа партия не е поемала ангажименти към занаятчийтксите организации. Ние ще съдейства административно за подпомагането на Националаната занаятчийска камара и нейните регионални структури чрез представителството си в местната власт, каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
“Липсата на всякаква политика за развитие на сектора на занаятите на регионално ниво и липсата на подкрепа от страна на местните власти на инициативите на занаятчийските камари са най-големите проблеми, с които се сблъскваме, каза председателят на настоятелството на Националната занаятчийска камара Рангел Чолаков. Чрез партньорството си с партия ГЕРБ искаме да реализираме ясна и точна данъчна политика по отношение на дребния бизнес. До сега политиката на всички правителства е била насочена към едрия бизнес, каза още Чолаков.
На разширено заседание на настоятелството на Националната занаятчийска камара във Велико Търново бе взето решение да бъдат направени три предложения към правителството: да се въведе плоския данък без преференции за никого; да остане патента за майсторите, упражняващи самостоятелно своя занаят и да се намали осигурителната тежест на 25%.
В Националната занаятчийска камара членуват 25 регионални занаятчийски камари, 10 национални браншови сдружения, близо 11 000 предприятия и 18 000 самостоятелни занаятчии.