Виктория Иванчева спечели купата на страната по спортна стрелба
Виктория Иванчева спечели купата на страната по спортна стрелба / Дарик нюз

Виктория Иванчева спечели купа България по спортна стрелба за жени. Състезателката на "Етър- 100" победи на финалите за трофея в Пловдив в дисциплината 40 изстрела с въздушна пушка. Възпитаничката на треньорката Йорданка Бурнева- Среброва влезе във финала с 397 точки или с една повече от втората, спортистката на В. Търново за миналата година, Петя Луканова. След последната серия класирането на се промени и Иванчева вдигна трофея. Трета е Виктория Петрова от "Тракия", за който клуб от началото на година се състезава и Петя Луканова.

При мъжете на 60 изстрела с въздушна пушка очаквано победител стана Антон Ризов от "Тракия". Представителите на "Етър- 100" Добрин Буров и Боян Байчев са четвърти и пети. Пламен Костадинов от другия великотърновски клуб "Ап- спорт" е десети.

На пистолет при мъжете представителите на „Ап- спорт" Николай Колев, Димчо Манолов и Александър Луканов са съответно пети, седми и деветнайсти. Със същото оръжие при жените съотборничките им Яна Митева и Таня Манолова са пета и шестнайста.

На фона на представянето на Виктория Иванчева за купа България треньорката и Йорданка Бурнева- Среброва определи, като "абсурдно" решението на Федерацията да не включи състезателката в лагер- сбора на националния тим на Белмекен. Най- добрите ни стрелци ще се готвят за участие на Европейско първенство. Иванчева, която е част от отбора можело да се качи на Белмекен, но "Етър- 100" трябва да плати разходите и за храна и спане. При тази ситуация от великотърновския клуб са решили състезателката да се готви при домашни условия.