Великотърновка спечели софийския маратон
Великотърновка спечели софийския маратон / Личен архив
Великотърновка спечели софийския маратон
57838
Великотърновка спечели софийския маратон
Великотърновка спечели софийския маратон
  • Великотърновка спечели софийския маратон
  • Великотърновка спечели софийския маратон

Великотърновката Анита Кръстева спечели 29-то издание на маратона за наградата на София. Така, само година след завръщането си в леката атлетика, тя постигна нов голям успех.

Състезателката на горнооряховския „Локомотив- 55" победи на класическата дистанция от 42.195 км с личен резултат от 2,55,43 часа и детронира осемкратната победитлека в надпреварата Милка Михайлова. Кръстева поведе още в началото, неутрализира атаката на Милка Михайлова след трийстия километър и заслужи премия в размер на 2000 лева.

Победителката в маратона коментира, че е благодарна за подкрепата на семейството си и на треньора Свилен Митрофанов и че двете й деца я мотивират за тренировки и състезания. На практика след десетгодишното прекъсване тя участва на две балканиади, на европейско и световно първенство. Спечели 3 сребърни медала от държавните първенства на 5 км, 10 км и полумаратон.

Чуйте от нея какво я върна в леката атлетика в звуковия файл.

Треньорът й Свилен Митрофанов добави, че пълното раздаване на Анита в тренировките е основният фактор за успехите.

Повече от него във втория звуков файл.

Диянка Давидова от „Атлетик- 91" се класира на трето място в маратона с лично постижение от 3.07:59 ч. и бе наградена с 1000 лв. Между двете състезателки от региона се вклини Милка Михйлова. Ветеранът Владимир Пановски стана победител при мъжете над 56 години. Треньорът в „Атлетик- 91" е 17-ти в генерално класиране при мъжете. Свищовлията Иван Попов взе 400 лв. за второто си място на 18 километра.