Триградието се обединява в търсене на концесионер за летището в Г. Оряховица
Триградието се обединява в търсене на концесионер за летището в Г. Оряховица / Дарик нюз

Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец да обединят усилия за намирането на концесионер на летището в железничарския град призова областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов по време на събрание на общинската структура на партията в Лясковец, което се проведе във вторник вечерта. Панов уточни, че вече е изготвено портфолио на летището, което ще бъде представено пред евентуални концесионери, с цел по-голям интерес към обявената вече процедура. По думите на Даниел Панов една бъдеща концесия на летището би довела до съживяване не само на туризма, но и на икономиката на триградието.

Областният лидер на управляващата партия заяви, че всичко което е направено в Лясковец се дължи на Ивелина Гецова и за него лично не е изненада, че тя е спечелила изборите на първи тур. „Благодаря ви за най-добрите резултати, постигнати на местните избори в областта. Те са ваши и вие стоите зад тях. Благодаря ви за усилията, в резултат на които за първи път в историята на Лясковец победихме на първи тур. Сега ние имаме кмет, мнозинство в местния парламент, председател на общинския съвет, седем председатели на постоянни комисии от седем възможни, седем кметове на кметства. Сега цялата власт на местно ниво е в наши ръце, но и цялата отговорност", каза председателят на общинската организация на ГЕРБ в Лясковец д-р Людмил Гецов. Заради тази отговорност той призова съпартийците си към очаквания от хората нов морал в политиката, в работата и в живота.

Властта на ГЕРБ по места да помага и стимулира бизнеса, който пълни хазната и е двигател на икономическото развитие на страната, призова областният лидер на Предприемачи ГЕРБ Николай Ашиков. Той не скри, че много чуждестранни фирми проявяват интерес към реализиране на спечелени от нас европроекти, но изрази увереност, че местния бизнес е конкурентно способен да изпълнява дейностите, финансирани от ЕС.

Да бъдат привличани като експерти хора - пенсионери, защото техния опит и капацитет са неоценими за партията, призова присъстващите на събранието и лидерът на Старейшини ГЕРБ д-р Петя Илиева. По думите й това ще даде възможност на тези, които вече не работят да се чувстват полезни и пълноценни.

Областният лидер на Младежи ГЕРБ Деян Хаджийски покани младите хора на кръгла маса и дискусия, свързана с реализацията на абсулвентите, която ще се проведе в петък в Свищов и е организирана от младите в ГЕРБ от Стопанската Академия в крайдунавския град.