Таланти от СОУ "Ем. Станев" дариха картини на детското отделение на болницата

Таланти от СОУ Ем. Станев дариха картини на детското отделение на болницата
Таланти от СОУ Ем. Станев дариха картини на детското отделение на болницата / Дарик нюз

Млади художници от великотърновското СОУ "Емилиян Станев" дариха днес свои творби на  обновеното Детско отделение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Инициативата бе на председателя на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков.

Картините, които са поставени в специални рамки, украсиха коридорите в юношеския сектор на отделението, в който ремонтът вече е завършен. Освен за естетичния вид на болничния интериор, ведрите творби имат принос и за емоционалното състояние на малките пациенти. Картините носят радост и положителна енергия, увериха се присъстващите при връчването на това своеобразно дарение. Художниците от СОУ „Емилиян Станев” лично занесоха картините си в отделението. С тях беше и Николай Ашиков, който разгледа обновените помещения, както и кърмаческия сектор, където ремонтните работи все още текат. Децата обещаха на болничния персонал да нарисуват картини и за другите коридори, когато ремонтът приключи. Председателят на Великотърновския общински съвет пък от своя страна пое ангажимент да се погрижи за тяхното рамкиране и експониране.

Средствата за ремонта, който приключва в Детското отделение на болницата бяха отпуснати по европейски програми в мандата на правителството на ГЕРБ.