Таланти от СОУ Ем. Станев дариха картини на детското отделение на болницата
Таланти от СОУ Ем. Станев дариха картини на детското отделение на болницата / Дарик нюз

Млади художници от великотърновското СОУ "Емилиян Станев" дариха днес свои творби на  обновеното Детско отделение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Инициативата бе на председателя на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков.

Картините, които са поставени в специални рамки, украсиха коридорите в юношеския сектор на отделението, в който ремонтът вече е завършен. Освен за естетичния вид на болничния интериор, ведрите творби имат принос и за емоционалното състояние на малките пациенти. Картините носят радост и положителна енергия, увериха се присъстващите при връчването на това своеобразно дарение. Художниците от СОУ „Емилиян Станев” лично занесоха картините си в отделението. С тях беше и Николай Ашиков, който разгледа обновените помещения, както и кърмаческия сектор, където ремонтните работи все още текат. Децата обещаха на болничния персонал да нарисуват картини и за другите коридори, когато ремонтът приключи. Председателят на Великотърновския общински съвет пък от своя страна пое ангажимент да се погрижи за тяхното рамкиране и експониране.

Средствата за ремонта, който приключва в Детското отделение на болницата бяха отпуснати по европейски програми в мандата на правителството на ГЕРБ.