Съд решава съдбата на училището в Средно село
Съд решава съдбата на училището в Средно село / netinfo

Все още няма яснота около бъдещето на основното училище в Средно село, съобщи заместник- кмета на община Златарица Веселин Цонев. Училището бе закрито в края на юли от Общинския съвет, но жители на селото и част от учителите обжалват решението пред Административен съд и 12 дни преди началото на учебната година не се знае ще удари ли първият звънец в Средно село.

Другото закрито училище в община Златарица е това в село Родина. В двете учебни заведения през миналата година са се обучавали около 40 деца от 1 до 4 клас под ръководството на 11 учители.

В Общината продължават да функционират СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и Професионалната гимназия по механизация и селско стопанство „Никола Златарски” в Златарица и ОУ „Христо Ботев” в Горско Ново село. За превозването на учениците от селата до училищата са осигурени четири 15- местни и един 40- местен автобуси.

С 50 000 евро отпуснати от Министерството на образованието е закупена сграда в общинския център, която ще бъде пригодена за общежитие, в което да бъдат настанени ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.