/ БТА
Великденски благотворителен базар тече днес и утре във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“. Масите с ръчно изработени украшения и лакомства са в Ректората на висшето училище, а средствата от проявата ще бъдат дарени за лечението на София Христова, студент във Факултета по изобразително изкуство на висшето училище, която е с тежка онкологична диагноза.

Организатори на проявата са студенти от Факултета по изобразително изкуство, Педагогическия факултет, Филологическия факултет и Историческия факултет, .

"На базара, разположен във фоайето пред зала "Европа“, се предлагат ръчно изработени сувенири, великденски украси и играчки. Понеделник и вторник Базарът беше разположен в Пети корпус на Великотърновския университет, където премина изключително успешно. Благодарим на всички колеги за съпричастността!“, казват инициаторите на проявата.

Всеки, който иска да подкрепи София и нейното семейство, може да си купи нещо от базара или да остави своето дарение в Ректората на висшето училище – кабинет 531; в библиотечния отдел на корпус 5; във фронт офиса на корпус 4 и във Факултет по изобразително изкуство – кабинет 104.

Желаещите да дарят средства могат да го направят и по банкова сметка:

Юробанк България
BIC: BPBIBGSF
Фондация "Право на детство"
Основание: СофияАрт
IBAN: BG 63 BPBI 7921 10 45520301
Агенция "Фокус"