Спортен комплекс за над 300 000 лева откриха в Лясковец
Спортен комплекс за над 300 000 лева откриха в Лясковец / снимка: Община Лясковец

Спортен комплекс с детска площадка и игрища за футбол, волейбол и хандбал откриха в Лясковец. Красивото съоръжение за разполага още с площадки за бадминтон, с тенис на маса, гимнастически уреди за спортна гимнастика и зона за отдих.

Площадките и зоната за отдих са изградени по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на град Лясковец, чрез благоустрояване на обществени пространства", финансиран по ОП „Регионално Развитие 2007-2013" със средства от Европейски фонд за регионално развитие и държавния бюджет. Това е вторият обект, който се открива по този мащабен проект. Предстои да бъдат срязани лентите и на останалите три обекта в централната градска зона - улица „Трети март", Централния площад и Големия градски парк.

Новата спортна площадка се намира в квартал 5 в град Лясковец, известен още като Черникова бара, където е съсредоточена голяма част от младото население на града.

По проекта са възстановени над 1500 кв.м зона за обществен отдих, изградена е детска площадка за деца от 3 до 12 години, монтирани са пет детски уреда и пясъчник с тента, спортни уреди, оформени са  зони за бадминтон и тенис на маса, кътове за отдих, две беседки, енергоспестяващо осветление и е осигурена достъпна среда за хора с увреждания. Строителството е изпълнено от Консорциум „Пътни строежи -Хит", Велико Търново, проектант е арх. Лъчезар Лалев.

Общата стойност на инвестицията е 334 000 лева.

Красив старт на официалната церемония по откриването на новия обект дадоха именно най-малките жители на Лясковец - малчуганите от детска градина „Пчелица", които пяха, рецитираха и танцуваха за радост на зрители и гости. Водосвет за здраве и успешен старт на новата придобивка бе отслужен от свещениците отец Богдан и отец Никола.

Преди да среже лентата кметицата д-р Ивелина Гецова съобщи, че престои подготовката на проекти за създаване на нови спортни площадки във всички населени места на общината, които ще бъдат финансирани по Стратегията за местно развитие на местната инициативна група. Първият мач на новооткрития терен бе между отборите на фирмата-изпълнител и общинска администрация Лясковец.