Препоръчителен пешеходен маршрут за оперния фестивал Сцена на вековете
Препоръчителен пешеходен маршрут за оперния фестивал Сцена на вековете / Sofia Photo Agency, архив

Посетителите на летния оперен фестивал "Сцена на вековете" да не преминават през площад "Цар Асен Първи" във Велико Търново заради ремонтните дейности в района, препоръчва Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов". Като алтернативен пешеходен маршрут може да се ползва ул. "Читалищна" и ул. "Михаил Кефалов".

След Хуманитарна гмназия "Св. Кирил и Методий" може да се преминава под Сечената скала до срещуположната улица "Климент Охридски", откъдето може да се достигне до входа на крепостта Царевец. Полицейски патрул до църквата "Св. 40 мъченици" ще спира движението на моторно-превозни средства от църквата по ул. "Климен Охридски" до входа на Царевец. Пътуващите за спектаклите от фестивала с автобус №20 ще могат да слизат на спирката до църквата "Св. 40 мъченици" и оттам пеша да се придвижват по ул. "Климент Охридски" до историческата крепост.

Възможностите за паркиране на моторно-превозни средства в дните на фестивала ще са обществените паркингие под Хуманитарна гимназия и до църквите "Св. 40 мъченици" и "Св. Петър и Павел".