/ Община Горна Оряховица

На 15 септември, събота Поликраище ще бъде домакин на ХIІ Общински празник на плодородието „Ден година храни”. Началото ще бъде дадено в 09.30 ч. на открита сцена в центъра на. Празникът се организира от настоятелството на НЧ „Развитие -1884“ и кметство Поликраище.

Празникът на плодородието „Ден година храни“ популяризира българските традиции свързани с кулинарната култура - оригиналните български сортови семена и изделия, съчетани в българската обредност с народните танци - ярък израз на националните ни характер и култура. 

"Турнетооо" гостува на 16 септември в Горна Оряховица

Гостите на празника ще имат възможност да видят изложба на земеделска продукция на местни земеделски производители и пчелари. Ще бъде подредена и експозиция на обреден хляб.

Празничната програма предвижда още конкурс-надиграване, както и фолклорна програма с участието на местни и гостуващи самодейни състави. Празникът предоставя възможност за творческа изява чрез надпяване, надсвирване и надиграване на любители от всички възрасти.

И тази година гостите и участниците в празника ще имат възможността да опитат от традиционната за Поликраище градинарска чорба.