Община Свищов кандидатства със седем екопроекта пред МОСВ
Община Свищов кандидатства със седем екопроекта пред МОСВ / www.svishtov.bg

Със седем разработки участва Община Свищов а конкурс за екопроекти на Министерството на околната среда и водите, съобщиха от местната администрация. Конкурсът се провежда в рамките на националната кампания „За чиста околна среда", под мотото „Обичам природата - и аз участвам".

Проектите трябва да са насочени към почистване на замърсени площи, възстановяване или създаване на зони за отдих, като за общините и кметствата се отпускат до 10 000 лева на проект, за училищата и детските градини - до 5 000 лева, а за неправителствените организации - до 3 000 лева.

Община Свищов участва с един проект за града и шест за кметствата Ореш, Царевец, Козловец, Морава, Българско Сливово и Вардим.
Проектът за град Свищов предвижда почистване и облагородяване на парк „Калето", като включва ремонт на чешмата, пейките и детски уреди и доставка на нови съоръжения за отдих и игра.

Проектите за кметствата се отнасят за почистване и благоустрояване на зони за спорт и почивка в централните им части.

Със свои екопроекти за облагородяване на дворните си пространства в конкурса се включиха и седем училища и две детски градини от крайдунавската община. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 16 март.