Номинираха Деян Хаджийски за нов мандат начело на МГЕРБ в областта
Номинираха Деян Хаджийски за нов мандат начело на МГЕРБ в областта / МГЕРБ

Областният младежки лидер на ГЕРБ - В. Търново Деян Хаджийски бе номиниран за нов мандат начело на структурата. Това стана по време на отчетно изборното събрание на МГЕРБ, което  се проведе в старата столица. Специални гости на форума бяха Моника Панайотова, народен представител и национален лидер на МГЕРБ  и Любомир Дреков, член на НИС. Събранието на младежите уважиха още областният председател на ГЕРБ и кмет на В. Търново Даниел Панов, депутатът Евгени Стоев, председателят на Общинския съвет и лидер на ГЕРБ-Предприемачи в областта Николай Ашиков, както и областният административен секретар на партията Росица Карабаджакова.

Освен Хаджийски, втората номинация за лидерската позиция е тази на Георги Давидов- спортен експерт в община В. Търново. Давидов е номиниран и за организационен секретар, заедно с лингвиста Петя Божкова. Направени бяха и осем предложения за членове на областното ръководство, което по устав е петчленно. Номинациите, на база събраните делегатски гласове, ще бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Висока оценка за работата на младежката организация в областта даде националният лидер Моника Панайотова. С благодарности за включването на младите по време на предизборните кампании на ГЕРБ към тях се обърна областният председател Даниел Панов. Похвала структурите получиха и от Деян Хаджийски, който отличи младежите в Свищов, Павликени и Златарица като най-дейни. Предстои актуализация на общинските ръководства на МГЕРБ по места, уточни той. В Свищов и Павликени организациите вече са обновени през последните месеци.

На форума младежите обсъждаха предстоящия летен и зимен университет, както и идеята за политическа академия, която да се проведе в Брюксел. Важен критерий при подбора на участници ще бъде владеенето на чужди езици.