Кметът на Свищов направи отчет за извършените дейности през изминалата година
Кметът на Свищов направи отчет за извършените дейности през изминалата година / netinfo

На 28 ноември в община Свищов са проведе разширено заседание на Обществения консултативен съвет към кмета на община Свищов, на който се направи отчет за извършените дейности през втората година от мандата на общинското ръководство.

На заседанието бяха поканени  да присъстват директори на дирекции от общинска администрация, кметове на кметства, общински съветници, представители на образователни, културни и социални институции, на бизнеса, на неправителствени организации, граждани и медии.

Още с встъпителните думи кметът Генчо Генчев каза, че през втората година от мандата ръководството на община Свищов е утвърдило политика на активно търсене на допълнителен финансов ресурс, законови действия и механизми за решаване проблемите на общината, чрез привличане на значителни финансови средства. Изпълнението на програмата за управление на кмета на община Свищов (2015-2019 г.) през 2017 година, е преминала под знака на  въвеждането на иновативни форми и вземането на устойчиви решения, получени признания за постигнати високи резултати и реализиране на мащабно инвестиционно строителство. Той направи отчет по приоритетни дейности, обхващащи всички сфери от икономическия, социален и обществен живот, като посочи конкретни средства, които са вложени за: развитието на икономиката, ремонти на кметства, градоустройство, човешки ресурси, повишаване на заетостта,  образование, култура, социални дейности, екология, туризъм, спорт, обществен ред и сигурност, инфраструктура, здравеопазване.

Бяха представени дейностите на общинските предприятия, широко бяха отразени реализираните европейски проекти, както и програмата „Местни инициативи“ 2017. В заключение, кметът Генчев запозна аудиторията с проектите, които предстои да бъдат реализирани в община Свищов и благодари на гражданите за тяхната отговорна гражданска позиция и обратната връзка, която общинското ръководство има с тях.

 „През 2017 година категорично заявихме своите ясни и открити приоритети на социална ангажираност, бюджетна стабилност, достъпност до качествени административни услуги и подобряваща се обществена среда. И през предстоящата 2018 година ще продължим да работим за реализирането на визията за развитие на община Свищов. Община Свищов да се превърне в проспериращ, модерен, транспортен, образователен, културен и туристически център, привлекателно място за живот и инвестиции. Община - с неповторим и разпознаваем облик. Уверен съм, че всичко това е възможно да се постигне само в резултат на партньорски усилия между общинската администрация, Общинския съвет, държавните ведомства и институции, неправителствените организации и гражданите на Община Свищов!", каза в своите заключителни думи кметът на община Свищов Генчо Генчев.