Халф със 107 мача в холандския елит акостира в Етър- 24
Халф със 107 мача в холандския елит акостира в Етър- 24 / Дарик нюз
Халф със 107 мача в холандския елит акостира в "Етър- 24"
57983
Халф със 107 мача в холандския елит акостира в "Етър- 24"
  • Халф със 107 мача в холандския елит акостира в "Етър- 24"

"Етър- 24" и бразилският нападател Луис Едуардо се разделят по взаимно съгласие, съобщиха от клуба. Луис Едуардо е пожелал да напусне отбора и да се прибере в родината си. Причината е, че има малко дете и предпочита да е в Бразилия. Разделяме се с Луис с най-добри чувства и с признателност за престоя му в тима. Той ще остане като авторът на първия гол в историята на "Етър- 1924″ в елитната "А" група. Желаем му успех занапред във футболната кариера и в личен план", се казва в съобщението на ръководството на великотърновския клуб. Едуардо дойде на "Ивайло" през лятото. В първия кръг той вкара два гола на бившия си тим ФК "Монтана" за единствената победа до момента на "виолетовите", но след това повече не се разписа.

Също в сряда "Етър- 24" привлече още един нов футболист. 24- годишният французин Азрак- Ясин Махамат е юноша на "Оксер", а в последните три години е играл за втория отбор на "Еспаньол" (Испания). Дефанзивният халф има 4 мача за националния отбор на Чад.

Вчера договор с „виолетовите" до края на сезона подписа 30- годишният холандски полузащитник Яшар Такак. Той е роден на 4 март 1982 г. в Ден Бош (Холандия) и е от турско- арменски произход. Висок е 171 см и тежи 73 кг. Продукт е на елитния ПСВ "Айндховен", откъдето по- късно е преостъпен на "Цвьоле", "Валвийк и НЕК, а после преминава във "Витес" и "ВВВ- Венло". През миналия сезон е играл във втородивизионния холандски "Камбуур". Такак е записал 107 мача и 15 гола в елитната холандса Ередивизи.

Яшар Такак е играл в Холандия заедно със Сержиньо Грийн и Иван Цветков, от които има информация за българското първенство.

 Чуйте първите му думи за медиите у нас в прикачения файл.