Депутат и докторка се счепкаха в Спешното на Областната болница
Депутат и докторка се счепкаха в Спешното на Областната болница / Дарик нюз, архив

Народният представител от ДПС Хасан Хаджихасан е депозирал жалба до ръководството на Областната болница във В. Търново и Българския лекарски съюз за непрофесионално и нехуманно отношение на лекарка към пациент в тежко състояние. Обвинената докторка пък е излязла в болнични с диагноза комоцио.

Сблъсъкът между двамата е станал в събота по обед. По неговия разказ депутатът намерил съпругата си паднала пред пералнята, повикал невролога д- р Недялков и заедно с него отишли в болницата.

Заради съмнения за мозъчен кръвоизлив жената била изпратена в спешното отделение, където възникнал конфликтът между депутата и д-р Милена Узунова.

По думите на Хаджихасан след прегледа на скенер било препоръчано съпругата му да лежи неподвижно. Лекарката обаче отказала да ги пусне, в отделението, защото не влезли през вратата за пациенти, а след това 20 минути се бавила с поставянето на система. Според народният представител при влизането той леко блъснал д-р Узунова..

Д-р Милена Узунова не бе открита за коментар, телефонът и дава свободно. По информация на Дарик тя възнамерява да подаде жалба в прокуратурата.

Преди 2 седмици във великотърновската болница почина зетят на депутата.