Ден на отворени врати във ВТУ
Ден на отворени врати във ВТУ / DarikNews.bg, архив

Ден на отворени врати организира за бъдещите си студенти и техните родители Великотърновският университет. Инициативата започва от 11,00 ч. в аулата на университета.

Кандидат-студентите щe могат да получат информация за факултетите и специалностите в тях, провеждането на кандидатстудентски курсове, подробности за подаване и прием на документи за кандидатстване във ВТУ за 2012 г. Ще бъде направена презентация на висшето училище с филми и клипове за всички факултети.

Младите хора и техните родители ще имат възможност да разгледат целия университет, кабинетите, лабораториите, залите, където се провеждат лекциите, да влязат в музея и в магазина за сувенири, както и в спортната база, библиотеките и ателиетата на вуза. Те ще могат да се запознаят с някои от бъдещите си преподаватели, ако пожелаят.

Младите хора ще могат да разгледат и студентските общежития, за да се запознаят на място с материално-битовите условия в тях. 

Над 60 са специалностите, между които ще могат да избират момчетата и момичетата, които искат да кандидатстват във Великотърновския университет.

Висшето училище вече стартира приема на кандидатстудентски документи за първата изпитна сесия през април. Те се подават в сградата на Ректората, в Пети корпус в центъра на В. Търново и в още 28 града в страната. Приемът ще продължи до 6 април включително без почивен ден.

За първи път в историята на университета е въведена система за кандидатстване по електронен път. Всички желаещи да подадат документи он-лайн просто трябва да влязат в интернет страницата на университета: www.uni-vt.bg. Там ги очаква видеоклипче, което подробно обяснява стъпките на он-лайн кандидатстването.