Цветанов: Има заподозрени за взрива в Сандански
Цветанов: Има заподозрени за взрива в Сандански / DarikNews.bg

Има определен кръг от заподозрени лица, които полицията проверява във връзка с инцидента в Сандански, съобщи в Лясковец вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който бе гост за празника на града - Петровден. По думите му това е изцяло криминален акт и в момента се изясняват всички обстоятелства около поставянето на експлозива.

Най-важното е виновните лица да бъдат задържани, каза Цветанов. Той уточни, че вече има определена версия, която е изведена и се разследва. На мястото е концентриран сериозен ресурс - служители на ГД БОП, Областната дирекция в Благоевград и районното управление в Сандански, а така също специалисти от дирекция "Оперативни технически операции" в София, които ще уточняват вида на взривното вещество.

Бомба с голям тротилов еквивалент избухна минути преди 06:00 часа тази сутрин в Сандански. При експлозията тежко пострада 59-годишният санданчанин Малин Илиев, който е с опасност за живота. Взривното устройство било поставено пред офиса на политическа партия „Евророма", намиращ се в близост до кооперативния пазар в курортния град.