Бронз за Теодор Петров от Балканското първенство по карате до
Бронз за Теодор Петров от Балканското първенство по карате до / netinfo
Трима състезатели от региона участваха на Балканското първенство по карате до за юноши, девойки и младежи в Скопие. От тях медал спечели само Теодор Петров от АКК “Калоян”. Великотърновецът е трети на кумите в категория – 60 килограма.
Съотборничаката му Ана Николова стана най- добре представилата се българска националка на ката, където зае пето място. На кумите Николова, която тежи 50, 5 килограма бе качена от треньора на първия тим в категория до 60 кг., където трябваше да мери сили с доста по- тежки съпернички. Великотърновката тръгна с победа срещу представителка на страната домакин Македония с 2:0 точки. След това срещна европейската шампионка при девойките от Черна гора. В мача с нея на нашата представителка не бяха присъдени три точки и се стигна до равенство, което наложи определяне на победителката със съдийско решение. Реферите се разделиха 2:2 гласа и се намеси главния съдия от Турция, който предпочете черногорката. След това Николова се наложи с 4:2 т. над румънка и с 3:1 т. над албанка, и достигна до срещата за третото място, която загуби от туркиня отново със съдийско решение.
Третият представител на региона Верони Маринов от Свищов остана извън петицата. Над 250 каратеки от осем държави участваха в първенството на полуострова.