Баскетболният тим на ВТУ е студентски вицешампион
Баскетболният тим на ВТУ е студентски вицешампион / ВТУ

Баскетболният тим на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" спечели сребърните медали от финалите на студентско първенство. 29 университетски отбора, разделени на 4 предварителни групи, си оспорваха осемте места за финалите, проведени в София. На старта студентите от старата столица победиха колегите си от Нов български университет с 87:69 и си осигури  влизане в четворката. На полуфинала великотърновци се справиха с възпитаниците на Югозападен университет- Благоевград в оспорван мач. След първото полувреме ВТУ се оттегли с аванс от 22 точки- 51:29. В третата четвъртина благоевградчани стопиха пасива си до 10 точки. Четвъртата част започна лошо за воденият от проф. Людмил Петров и гл. ас. Недко Първанов тим на ВТУ, който остана без двама основни състезатели- Тихомир Желев и Евгени Иванов, натрупали по 5 нарушения. С отлична игра до края Данаил Киров, Милен Димитров и Антонио Станков удържаха и се стигна до победа с 84:78. Най-резултатни в полуфинала бяха Данаил Киров с 27 точки, Милен Димитров с 23, Евгени Иванов и Антонио Станков с по 15.

В спора за първото място великотърноските студенти отстъпиха на Икономически университет- Варна с 85:89 в зрелищна среща.

Две минути преди последната сирена ВТУ поведе с 2 точки, но отличната подготовка на съперника, за който играха бивши и настоящи професионални състезатели, сред които и дългогодишният национал Левен Белберов, си каза думата и те успяха да спечелят златните медали.
Във финала най-резултатни за ВТУ бяха Тихомир Желев с 24 т., Евгени Иванов отбеляза 18, с по 17 точки завършиха Данаил Киров и Милен Димитров.