/ iStock/Getty Images
Девет ученици от Центъра за образователна подкрепа във великотърновското Ново село са с потвърдени тестове за коронавирус
През последното денонощие на територията на област Велико Търново, са регистрирани 18 нови лабораторно потвърдени случаи на COVID-19, събщиха от РЗИ..

Нови 12 случая на COVID-19 във Великотърновско

Лабораторно потвърдени, са девет ученици свързани с регистрираното огнище в Център за специална образователна подкрепа (ЦСОП), село Ново село, от които пет настанени в общежитие към ЦСОП, а четири в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Св. Мина“-Павликени.

На Център за специална образователна подкрепа (ЦСОП), село Ново село и на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Св. Мина“-Павликени, са предписани извършване на дезинфекционни дейности и определяне на лица от контактния персонал, които да продължат да изпълняват задълженията си, свързани с грижите на учениците в двете институции, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Нови седем случая на коронавирус в област Велико Търново

Един от регистрираните случаи през последното денонощие има епидемична връзка с огнището на коронавирус в производствено предприятие. Останалите осем случая нямат връзка помежду си, както и с други лабораторно потвърдени случаи на територията на областта.

Починал е мъж на 64 г. с придружаващо заболяване диабет. Към 10:00 часа днес, карантинираните лица са 368, включително и близките контактни на потвърдените случаи.

Няма нови случаи на коронавирус във Великотърновско

Към 00:00 часа на територията на областта, са диагностицирани с COVID-19 общо 443 лица, от които:
 

- излекувани: 318 лица
- в домашна изолация: 83 лица
- хоспитализирани: 31 лица
- починали: 11 лица


Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.