/ www.visit.varna.bg
Зоната за отдих и развлечения на варненското пристанището се управлява от бивши групировки, а мястото е уплътнено с преместваеми обекти. Това заяви на заседание на местния парламент общинският съветник Григор Григоров.

Висококатегорийните хотели резервирани на 100% за лятото

„В последните години в зоната се инвестираха много средства в реновиране на пътната инфраструктура, в паркинги и заведения. Тя придоби европейско излъчване, но в последните 3-4 месеца наблюдаваме уплътняване на свободното пространство с преместваеми обекти, които преобразиха зоната от „Мис Варна до „Мис Чае шукарие”.

Руснаци развиват квартирен туризъм у нас, хотелиери недоволстват

Зоната бе „отдадена на концесия” на представители на бившите групировки СИК и ВИС”, коментира Григоров. Той попита  има ли общината визия за цялостното изграждане на зоната, както и кой определя естетическия вид и фирмите, които поставят преместваеми обекти.

Според съветника бъдещето на зоната за отдих трябва да се определи след широко обществено обсъждане. Проблемът беше поставен и от Христо Атанасов, който припомни, че право да разполага обекти на Морска гара по закон има само собственикът на пристанището.