Във Владиславово предстоят съкращения и политически назначения
Във Владиславово предстоят съкращения и политически назначения / личен архив

Съкращения и политически назначения предстоят в район „Владислав Варненчик”, обяви във варненското Дарик кафе новоизбраният районен кмет Неделчо Михайлов. Той обясни, че с част от 42-мата служители ще се раздели по изискване на министър Дянков, който настоява за 15-процентно намаление на администрациите, а това не може да не засегне и районните кметства. „Доста  от хората са в пенсионна възраст и нормално, редно и спаведливо е първо те да си отидат”, изтъкна новият кмет.

Същевременно лидерът на „Движение Нашият град” призна, че предстоят политически назначения, като постове в администрацията ще получат не само хора от ГЕРБ и коалиционните му партньори, но и от опозиционната БСП. „Хората, които са спечелили изборите, са в правото си да назначат свои представители на позиции, които, разбира се, аз преценя”, коментира Михайлов.

Особени промени в ръководството на администрацията обаче няма да има, допълни Михайлов. Най-вероятно той ще се раздели с единия от досегашните заместник-кметове, който е от Движение Нашият град.

Новоизбраният кмет сподели, че е приел добре работеща администрация и затова не смятал „да я разбутва”. По думите му обслужването на гражданите във „Владислав Варненчик” е на най-добро ниво спрямо останалите райони.

Според Михайлов един районен кмет може да постигне много или нищо, съобразно намеренията, желанията и възможностите си. „Факт е, че правомощията ни не са такива, каквито бихме искали да имаме. Същевременно смятам, че по-голяма част от досегашните кметове не използваха изцяло възможностите си”, коментира Неделчо Михайлов. "Районният кмет не бива да се крие зад недостатъчните си правомощия и да се оправдава с тях", каза още кметът на Владиславово.

Неделчо Михайлов обеща да обърне повече внимание на "Кайсиева градина", която, според него, е била пренебрегвана несправедливо.

Той разкри, че в районното кметство живее семейство, което най-вероятно скоро ще бъде преместено. То е настанено в общинско жилище, разположено в сградата на кметството. „Не е нормално хора да живеят в администрацията”, смята приемникът на Добромир Джиков.

Въпреки че напусна Общинския съвет, след като стана районен кмет, той ще следи изкъсо неговата работа. „Ще присъствам на всяка сесия. Освен това някои от решенията ще бъдат взимани предварително и ще са принципна позиция на движението ни”, отсече лидерът на „Нашият град”, който в миналия мандат беше заместник-председател на местния парламент. Михайлов разкри, че партията сама е избрала района, който да управлява.

От днес той тръгва на обиколка по училищата и детските градини във „Владислав Варненчик”, за да се запознае с техните ръководства. Предстои и да се срещне с всички 604 домоуправители в района.