Тодор Балабанов: БСП дължи половин милион на държавата за офиса си във Варна
Тодор Балабанов: БСП дължи половин милион на държавата за офиса си във Варна / ГЕРБ варна

БСП Варна дължи половин милион лева на държавата за офиса си на ул. „Македония” в Морската столица, съобщи за Дарик председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов (ГЕРБ). По думите му, старинната къща, която червените обитават във Варна, е предоставена преди повече от 10 години небезвъзмездно. От БСП е трябвало да дадат на държавата в замяна два апартамента в жилищен комплекс в местността Кабакум, построен от бизнесмена Данаил Славов. Цената на апартаментите възлизала на 500 000 лева, които още не били платени от БСП на Славов.

„Кога БСП ще платят на държавата парите, които дължат за офиса си на ул. „Македония” във Варна”, попита риторично Тодор Балабанов.

По повод твърденията на варненските социалисти, че печалбата на общинското дружество „Градски транспорт” е символична и че ще са необходими 64 години, за да върне фирмата дълговете си, Балабанов коментира:

„Категорично не мога да се съглася с тези твърдения. До няколко години „Градски транспорт” ще изчисти задълженията си от около 1,1 млн. лв., като дори ще инвестира за попълване на парка си с нови автобуси и тролейбуси.”

Общинската фирма „Пазари” също трябва да конпенсира „луксозни” разходи, направени от бившето ръководство, каза още Балабанов.

Освободеният Владимир Михалчев е вземал заплата от около 4 000 лева, а заплатата на настоящия управител Недко Радев е наполовина, каза председателят на ОбС Варна.

150 000 лв. пък стрували три джипа, придобити от предишното ръководство на „Пазари”, като разходите за горива били изключително високи. Балабанов съобщи още за „луксозни командировки” в Испания, Хърватия и други европейски държави, където бившите управляващи на „Пазари” ходели на дълги семинари.

Освен тези нерегламентирани разходи, фирмата преди около 6 години е била осъдена да заплати обезщетение от 200 000 лв. В момента съдебното решение се обжалва пред ВАС.

„Обреди” регистрира 250% нарастване на печалбата – от 75 000 на 300 000 за една година, а Двореца на културата и спорта много скоро ще излезе на печалба, тъй като календарът на Спортна зала и Летния театър е пълен със събития.