„Тарикат мъж не писка”, отговориха от „Черно море”
„Тарикат мъж не писка”, отговориха от „Черно море” / netinfo
Ръководството на футболния отбор на „Черно море” излезе със специална декларация за случилото се в тунела по време на почивката на мача със „Спартак” Варна. След дербито от щаба на „соколите” се оплакаха, че техният капитан Велимир Иванович е бил блъскан, ритан и душен от човек, облечен с яке с емблемата на съперника.

В публикуваното 48 часа след мача изявление на официалния сайт на „Черно море” пише, че това е инсинуация от страна на “Спартак”, с цел да се оправдае срамната загуба в най-важния мач за годината на двата отбора. Инцидентът не бил забелязан и отразен в докладите от делегата на БФС, съдийския наблюдател на срещата и органите на реда.

„Апелираме към ръководството на ПФК “Спартак” да приеме с достойнство загубата и да потърси вината в играта на своите футболисти, а не да ескалира напрежението чрез евтини сензации или както казва народът “Тарикат мъж не писка”, завършва декларацията.

Варненското дерби в петък завърши с разгромна победа на „Черно море” с 5:0. „Соколите” ще имат възможност да вземат частичен реванш днес в мача между дублиращите отбори, който започва в 14:30 ч. на стадион „Спартак”.